Speck Stella Alpina (Gesneden, 150 gram)

De naam doet je vermoeden dat je hier te maken hebt met een stuk spek. Tiroler Speck is echter gemaakt van ham. 

In Tirol wordt een combinatie toegepast van de noordelijke rookmethode en de mediterrane droogmethode: weinig zout, weinig koude rook en veel frisse lucht. Speck is een traditioneel product, van origine afkomstig uit Duitsland. Vandaag de dag wordt dit product voornamelijk geproduceerd in de Trentino-Alto Adige regio in Noord-Italië. 

Het eerste document waarin men schreef over speck, stamt uit 1289. Rond 1800 kreeg het de naam Tiroler Speck. De selectie van het vlees en manier van snijden, vormen de basis voor het succes van speck. De beste varkenshammen worden gebruikt, vervolgens wordt het product gekruid, gerookt en gedroogd. Speck is heerlijk uit het vuistje of op een mooi stuk donker brood, maar ook heel goed te combineren in allerlei gerechten. Wij kunnen er nog lang over praten, maar u moet dit product gewoon proeven. 

Gasverpakking met 150 gram dun gesneden plakjes.

Ingrediënten: varkensvlees, zout, dextrose, kruiden, natuurlijke smaakstoffen, conserveermiddel E 252, E250.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »