Spaanse Vleeswaren Online Bestellen

Spaanse Vleeswaren Salchichas

Ben jij de toerist die naar Spanje reist voor de zon of toch stiekem voor die heerlijke lekkernijen. Spanjaarden zijn dol op verfijnd eten en zeggen geen nee tegen een stukje heerlijk gerijpte ham. Spaanse vleeswaren zijn er in alle variëteiten.  Bestel hier!

 

Serranoham

Een heerlijke ham gemaakt van varkens in de bergen van Andalusië. Deze varkens worden gevoerd met maïs en graan. De hammen die van deze varkens gemaakt worden, pekelt men in een bad met kruiden en  daarna rijpt de ham maandenlang in een warme en vochtige omgeving. graden toeneemt. De vochtigheid wordt langzaam verlaagd waardoor de hammen rijpen. Serranoham is vrij mager en mild en warm van smaak.

 

Pata negra

Letterlijk vertaald: zwart poot. Deze ham maakt men namelijk van Iberico varkens, zwarte varkens die van origine in Portugal en Spanje leven. Van deze varkens maakt men verschillende soorten Spaanse vleeswaren. De meest gekende zijn de Jamon Iberico en de Jamon Iberico Bellota.

De Jamon Iberico is voller van smaak dan de Serranoham, met name door de hoge vetinfiltratie. Het goede leven dat deze varkens gehad hebben, proef je terug in de ham. Pata negra is heerlijk als borrelhapje!

Wil je net dat tikkeltje meer? Probeer dan de koning onder de Spaanse vleeswaren: Jamon Iberico Bellota. Bellota verwijst naar de eikels waar deze varkens zich aan voeden. Dit geeft de typische intense, nootachtige en complexe smaak. Deze ham is afkomstig van varkens die een goed en lang leven hebben. Daarnaast kent deze Spaanse ham een rijpingstijd van maar liefst drie jaar. Deze factoren zorgen er natuurlijk wel voor dat deze specialiteit een hoger prijskaartje heeft.

 

Chorizo

Je kent deze Spaanse worst wellicht door zijn typische rode kleur. De kleur is afkomstig van toegevoegd paprikapoeder. Dit maakt de salami ook heerlijk kruidig. Chorizo wordt gemaakt van grof gehakt varkensvlees, zout, knoflook, oregano, suiker en komijn. Je kan de worst als aperitief hapje eten of er je gerechten zoals paella of een stoofpot mee op smaak brengen. Tip: maak jouw favoriete tapas met deze fijne salami. Een heerlijk bladerdeeghapje of gecombineerd met een kwartelei. Wil je eens een typisch Mexicaans ontbijt proberen? Meng dan fijne stukjes worst door een roerei. Smullen maar! 

 

Fuet

Heb je liever iets fijnere Spaanse vleeswaren? Kies dan voor de fuet (letterlijk vertaald: 'zweep'). Zijn vorm verklaart de naam. Het is namelijk een lange, dunne worst uit Catalonië. De worst heeft een zachte, licht gepeperde en soms zoete smaak door het rijpingsproces. De salami is gekend voor de schimmellaag die tijdens het drogen ontstaat. Dit is dezelfde schimmel die je op de kazen brie en camembert vindt. Deze worst heeft, in tegenstelling tot chorizo, een milde smaak. Verder bestaat de salami uit volgende ingrediënten: varkensspek, knoflook, zwarte peper, kruidnagel, koriander, zout en suiker. 

Neem een kijkje in ons ruime aanbod en bestel nu jouw favoriet. Viva España!

Ga nu naar ons assortiment.